MARC SMIT - Schrijver & Regisseur

Marc (56) is kind aan huis bij theatergroep Horizon. Hij begon als lid, ging de wereld in en kwam verschillende keren terug om musicals te schrijven en/of te regisseren. Hij regisseerde Sweeney Todd (1990), The hired man (2007), Heel mijn hart (2008, script), Titanic (2009), Hey Jude (2010, script), Parade (2011) en Tess (2018, script). Dit jaar maakt hij zijn achtste voorstelling bij ons; Dikkie de Kid 

Marc regisseerde en schreef ook producties voor solisten en andere gezelschappen, waaronder de producties Miss Saigon (1994), Nine (1997) en De Spanjaard moet hangen (2003) voor het conservatorium van Alkmaar. Voor volkszanger Kabier Noor Mohamed schreef en regisseerde hij twee spraakmakende theaterconcerten: De wonderbaarlijke genezing van een depressieve moslim (2013) en Het hart van een liefdesextremist (2017). Marc is getrouwd en heeft twee kinderen. 


JENNY VAN HUISSTEDEN - Dirigente & Repetitor

 

Jenny (1972) studeerde schoolmuziek (met bijvak koordirectie) aan het Arnhems conservatorium. Direct na haar opleiding startte ze bij Kunstbedrijf Arnhem, afdeling musical en muziektheater, waar ze lesgaf aan kinderen en volwassenen. Daar ontwikkelde ze haar liefde voor musical en het werken met musical/muziektheatergroepen. 

Jenny heeft leiding gegeven aan diverse koren in verschillende stijlen maar haar hart ligt bij muziektheater.  Sinds 2006 is ze als dirigente verbonden aan Theaterkoor Houten en sinds 2013 ook aan theatergroep Horizon. 

Onder haar bedrijfsnaam “Roept u maar!” Werkt Jenny als ZZP-er behalve als dirigente, ook als vakleerkracht muziek op basisscholen en verzorgt ze muzikale bingo’s en workshops. zie ook haar website: www.roept-u-maar.nl 

 ANNEMIEKE SMIT - Tekenaar en Kostuum-ontwerpster 

Na verschillende theateropleidingen (dramatherapie, toneelacademie) en theaterwerkervaringen (redactrice/vertaalster van toneelstukken, actrice, verteller, speldocent) besloot Annemieke (1964) dat het voor iedereen beter was om haar fascinatie voor de verschijningsvormen van de mens, vorm te geven op papier.

"Ik tekende mensen altijd naakt, maar in verpakking zijn ze beduidend minder serieus en kan ik veel meer met ze spelen".

In samenwerking met broer Marc tekende zij voor het kostuumontwerp van ' De Spanjaard moet hangen' (2003), voor conservatorium Alkmaar de Horizon producties 'Heel Mijn Hart' (2008), 'Titanic' (2009), 'Hey Jude' (2010), 'Parade' (2011) en 'Tess' (2018).

Zij tekende en realiseerde ook het kostuumontwerp voor 'Pippin' (2007) van conservatorium Alkmaar en de productie 'De Bitterzoet' (2007) van toneelgroep Pluusj waarin zij ook haar laatste rol vertolkte.


BABBE - Choreografe

Babbe is afgelopen jaar afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater in Amsterdam en doet daar dit jaar nog haar master. Babbe is tijdens haar opleiding al in meerdere voorstellingen te zien geweest waarvan de afstudeervoorstelling ‘Alles voor de kunst’ in de Kleine Komedie haar persoonlijke hoogtepunt was. Ze zal dit jaar nog in meerdere voorstellingen via de Akademie te zien zijn, waaronder haar eigen geschreven solo en een toneelstuk onder regie van Frank Sanders. Naast choreograferen voor o.a. Horizon Theaterproducties heeft zij zelf met 3 klasgenoten nog een cabarettrio genaamd ‘BLOND’ waar zij inmiddels al 3 programma’s mee hebben gemaakt en gespeeld. 

Horizon is een bron van inspiratie, gezien al het leeftijdsverschil en daardoor verschillende soorten energie binnen de groep. Iets om te koesteren!