2008 Heel Mijn Hart

Uitstekende jubileummusical Horizon

Een heerlijk avondje musical. Theatergroep horizon Musicalproducties bestaat 30 jaar en pakt dezer dagen uit met een aanstekelijk programma in Theater de Vest. Dinsdag was de premiere van Heel mijn Hart. Bijna drie uur genieten.

Het is een soort bloemlezing. Rond een verhaaltje over kermisklanten dat als kapstok dient, brengt de groep 38 bewerkte musical-evergreens. 'Op de wijs van', zogezegd. Krakers uit onder anderen Oliver, Les Miserables, Chess en Hair, zodat het een feest van herkenning is voor de musicalkenner. Maar ook de beatles komen voorbij, "Life on Mars" van David Bowie en het nummer Naturtrane van Nina Hagen.

Het premiere publiek was er laaiend enthousiast over en terecht, want de vrolijkheid spatte van het podium. Het is te zien dat de jarige groep met regisseur en scriptschrijver Marc Smit een goeie in huis heeft. Zonder de enorme groep anderen te kort doen, want alles klopte; van het decor tot de belichting; de choreografie, de kostuums en de geluidsmixage.

Met Maaike Mathot en Henk Wijtsma, die de hoofdrollen voor hun rekening namen, heeft Horizon twee mensen in huis die een voorstelling kunnen dragen. Prima stemgeluid en veel gevoel voor drama. Maar ook het ensemble, de band onder leiding van Maurice Feld en de bijrollen stonden hun mannetje. Misschien hebben Dennis van Akkeren en Diana Hoogland, die respectievelijk 'verslaggever' en 'Leen' speelden, wel de mooiste stemmen. Van Akkeren heeft de bravoure van Danny de Munk en Hoogland een bijzonder timbre in haar stem. Allebei een genot om naar te kijken en te luisteren.

Aardig element was, dat er ter gelegenheid van het jubileum een handvol 'oudere sterren' deelnam. Mensen, die onderdeel zijn geweest van de rijke geschiedenis van deze musicalclub. Het geeft deze voorstelling toegevoegde waarde. Stevigheid, als het ware.

Lang verhaal kort: Theatergroep Horizon heeft een uitstekende jubileumvoorstelling!"

bron: NHD 22-5-2008