2010 Hey Jude

Hey Jude - Geweldige musical rond Beatles

Puur genieten was het tijdens de eigengemaakte musical 'Hey Jude' van Theatergroep Horizon. Regisseur Marc Smit heeft een prachtig verhaal geschreven rond de muziek van The Beatles. 'Hey Jude' zit vol vriendschappen, nieuwe uitdagingen, verdriet en goede acteurs.

Zuiver
Eigenlijk is Theatergroep Horizon een beetje amateur af. De vereniging heeft een aantal sterke zangers met zuivere en pure stemmen. Vooral Smidt, die de rol van Desmond speelt, valt op tijdens het lied 'Let it be'. Hij legt zoveel emotie in het nummer dat het voor het publiek even slikken is. Maar ook Koch, die Max, de vriend van Jude speelt, is een heerlijke losbol, die met zijn Rolling Stones T-shirt provoceert, maar ondertussen goed de titelsong zingt.

Nieuw leven
De musical vertelt het verhaal over de Britse Jude (van Akkeren), die zich begin jaren zestig niet zo op zijn gemak voelt in Engeland. Dus besluit hij naar Amerika te gaan om zijn vader te zoeken. Daar komt hij in een nieuw leven terecht. 
Hij vindt niet alleen zijn beste vriend, maar wordt ook verliefd en volwassen. Het verhaal heeft wat weg van de musical Hair, maar krijgt door de muziek toch een heel ander gevoel met zich mee. Er is flink uitgepakt met de rekwisieten. In een van de eerste scènes zien we Jude met zijn vriendin op een oude motor. In Amerika rijden ze in een Kever, die daarna nog geregeld het toneel op wordt geduwd. Ook bevinden we ons in een handomdraai in een typisch Amerikaanse diner. De tafels worden even later als surfboard gebruikt. Van alles is mogelijk en dat maakt het ook zo vermakelijk.

Daarnaast is het spel goed. Alleen tegen het eind merk je dat de acteurs moe worden en wat schoonheidsfoutjes maken. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de leuke, afwisselende scènes en de bekende nummers van The Beatles, die ijzersterk worden gespeeld door de rockband STEED.

Nog 24, 25 en 26 juni te zien in De Vest. Dit wil je niet missen!

Marina de Haan

Bron: Noordhollands Dagblad 14-06-2010 


 Hey Jude in De Vest

Horizon vertolkte afgelopen vrijdag in een uitverkochte Vest de Beatles musical HEY JUDE. Het publiek genoot, en de spelers genoten. De musical maakte je, evenals de muziek van de Beatles, blij. Onder de zeer vakkundige begeleiding van de rockband STEED werden zelfs de meest gecompliceerde harmonieën niet geschuwd, en klokzuiver gezongen. De kleding, de entourage en het geheel bracht je terug in de eind zestiger, begin zeventiger jaren. Vietnam, oorlog en GIVE PEACE A CHANCE waren de thema's waarop de Beatles musical is gebaseerd. De vertalingen van Marc Smit, en dit is meestal het onderdeel waarop vele musicalvertalingen falen, waren perfect te noemen. De sfeer en de boodschap van de originele liedjes, waarvan vele nummer één hits zijn geworden, bleven bewaard.

Na afloop vroeg het publiek luidkeels om meer, en terecht, want het was een voorstelling om niet te vergeten... en ze kwamen terug om de laatste klanken van HEY JUDE, de welbekende Na Na Na's, samen met Jude (Dennis van Akkeren), en Max (Oscar Koch - met zijn Rolling Stone's T-shirt) en het publiek tot een muzikale climax te brengen. Horizon op zijn best.

Bron: Dorpsgenoten (De Egmonden) 30-06-2010