Het verhaal

Bad Girls

De musical vertelt het verhaal van de idealistische nieuwe leidinggevende Helen Stewart en haar worsteling met de gevestigde oude garde: hoofdbewaarder Jim Fenner en zijn team van cipiers waaronder sidekick Sylvia Hollamby.

De situatie van Helen wordt gecompliceerd wanneer zij verliefd wordt op de charismatische gevangene Nikki Wade. De tragische dood van Rachel Hicks waarbij Jim Fenner betrokken is, leidt tot een fel protest van de vrouwelijke gevangenen waarin de twee geliefden Helen en Nikki haaks tegenover elkaar komen te staan.

 

Micky speelt een zeer geloofwaardige Wade. Ze maakt haar personage op het eerste gezicht koel en karakterloos maar al gauw komt de passie en het gebroken hart naar voren. Ivar (Fenner) heeft geen makkelijke rol. Het karakter dat iedereen na de eerste twee scenes al haat, en het wordt er gedurende het verhaal niet echt beter op. Ook de wat seksueel expliciete scenes zijn rauw en geloofwaardig en dat lijkt me geen makkelijke klus. Voor geen een castlid op toneel overigens.

 

Onder de gevangenen bevinden zich onder andere Shell Dockley, Denny Blood, Crystal Gordon, Noreen Biggs, de twee Julies en Yvonne Atkins. Ieder van hen zit een straf uit voor de meest uiteenlopende delicten en drukt daarmee haar eigen stempel op de verhaallijn. Wanneer het duidelijk wordt dat Fenner aast op de baan van Helen, bundelen alle vrouwen hun krachten om voor eens en voor altijd af te zijn van Jim Fenner.