Heb je het al gehoord?

Theatergroep Horizon speelt dit jaar in de
Grote Laurenskerk in Alkmaar!

In deze Horizontaal lees je meer over waar wij als vereniging mee bezig zijn. Ook leer je onze nieuwe leden wat beter kennen en vertellen we je meer over Tess...

Nergens is over Maria Tesselschade Roemers Visscher een afbeelding te vinden. Deze bijzonder getalenteerde vrouw die zich tussen de dichters van de Muiderkring bevond, moet erg knap zijn geweest. Dichters als Hooft , Vondel, Barlaeus en Huygens vochten om haar aandacht en soms zelfs om haar hand. Maria Tesselschade woonde jarenlang in de Langestraat in Alkmaar samen met Allard Crombalch, een stoere zeeman. Haar leven is verweven met de religieuze twisten die speelden in de eerste decennia van de Gouden eeuw. Ook kreeg ze een flinke portie persoonlijk leed te verstouwen. Haar zus Anna ligt in de Grote Kerk begraven. Theatergroep Horizon heeft Marc Smit de opdracht gegeven om Maria Tesselschade weer tot leven te wekken in een musical, geschikt voor een breed publiek. Hij vond in Hans Kunneman de componist die de sfeer en de tijdsgeest perfect heeft gevangen in hagelnieuwe muziekstukken en musicalnummers. Tess wordt hartveroverend gestalte gegeven door Nienke Bijl en Diana Borst-Hof. Dankzij steun van de gemeente Alkmaar en de organisatie 500 jaar Grote Kerk vormt de Grote Kerk hét unieke decor van een musical over, voor en door Alkmaarders! Ook het indrukwekkende grote orgel van de kerk dat, net als het verhaal, stamt uit de 17de eeuw zal een belangrijke rol spelen tijdens de voorstelling. Het is ontegenzeggelijk waar; Theatergroep Horizon maakt iets unieks! Komt allen ontdekken wie Maria Tesselschade nu echt was.

Klik hier en bestel direct kaarten voor de musical Tess!
 

Sic Soleo Amicos

‘Sic Soleo Amicos’ vrij vertaald ‘zo ben ik gewend met vrienden om te gaan’.

Zo zijn wij bij Horizon gewend met elkaar om te gaan. Serieus aan een musical werken en op gezette tijden een glas heffen op elkaar, elkaars gezondheid, elkaars vriendschappen, elkaars energie en inzet voor je hobby.

Wie heeft er tegenwoordig eigenlijk nog tijd voor een hobby? Het kan een obsessie worden. 

Heb je gezien hoe bezeten Marc Smit is van Maria Tesselschade Roemers Visser? En hoe Jenny ook steeds meer in de ban raakt? Heeft iemand de naaikamer van Corina al bekeken? En het zes meter hoge prototype van het decorstuk? Wat dacht je van al het werk aan de logo’s, de poster en de hoeveelheid likes, links en deelberichten... de meerstemmige ingezongen stukken van ene Hans Kunneman, tjee, dat moet je kunnen man!

Tess ondertekende haar brieven en verzen vaak met ‘Elck syn Waerom’.

Naast het schrijven van gelegenheidsgedichten zochten de leden van de Muiderkring elkaar op en wisselden zij brieven uit. Tesselschade’s wijsheid, charme en bescheidenheid worden daarbij vaak genoemd. Zo is Tesselschade blijkbaar gewend met vrienden om te gaan.

Sic Soleo Amicos.

'oordeel niet te snel

oordeel niet te fel

ieder heeft zijn reden

elk zijn waarom'

op een uniek en feestelijk 2018! 

Erno Levering

voorzitter

De 'nieuwe' leden van Horizon aan het woord

Nienke Bijl uit Oterleek
Ik heb het enorm naar mijn zin en het wordt steeds alleen maar leuker! Tess vind ik een onorthodoxe musical met een goed verhaal en gave uitdagende muziek. En ja.. ik ben bevooroordeeld.
Elk zijn waarom.
Erik Fehling uit Heerhugowaard
Ik vind het bij Horizon erg leuk en gezellig. Het is bijzonder hoe de mensen hier met elkaar om gaan. Ook ga ik enorm uit mijn comfort zone. Ik kan me tijdens repetities niet echt verbergen en moet het gewoon doen!
Leo Lute uit Egmond-Binnen
Horizon voelt voor mij als een grote meestal happy family. Het zingen en spelen is nog niet altijd comfortabel maar ik vind mijn weg wel. Tess is drama, vrolijk en vooral gaaf om te doen!
Dyem van Eijk uit Bergen
Ik vind de repetities tot nu toe erg leuk. Ik ben erg veel aan het leren en vind de zang van hoog niveau. Het is voor mij een nieuwe uitdaging! Ik vind het leuk dat Tess een realistisch stuk is. Afgelopen jaren speelde ik veel kinderenstukken met elfjes etc. Nu speel ik Marijtje, de jongste dochter van Tess. 
Nathalie Mehrer uit Heiloo
Ik vind het bij Horizon heel erg gezellig. Ik speel Leonora, de tweede vrouw van Hooft. Vooral de solistenrepetities vind ik leuk. Geschiedenis is mijn ding dus het verhaal en de kostuums spreken mij enorm aan!
Jos de Winter uit Limmen
Horizon is een hele hechte groep, ik denk dat dat de kracht is. Tess is een mooi stuk. Ik denk veel na over de teksten en liedjes en de woorden die Marc heeft gekozen. Het is een vrij diepgaand stuk. Ik ben benieuwd hoe we dat allemaal gaan overdragen en of de mensen het snappen.
 

Reünie

Dit jaar bestaat theatergroep Horizon 40 jaar en dit willen wij vieren met iedereen die ooit bij Horizon betrokken is geweest als lid, inspiciënt, orkest/ bandlid, vanuit artistiek team of anderszins. 

17 maart 2018 van 20.30 tot 00.30 uur
Reünie 40 jaar bestaan theatergroep Horizon
Dorpshuis Hanswijk, Hanswijk 1, Egmond aan den Hoef
Entree is 10 euro, inclusief 4 consumptiebonnen en lekkere hapjes.

Geef je hiervoor op via reunie@theatergroephorizon.nl

Heb je nog wat leuke anekdotes of foto’s, die je met ons wil delen, voeg deze toe aan de mail.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zou het fijn zijn als je dit evenement wilt delen onder je vrienden.
Zegt het voort….

https://youtu.be/7R9Gc6E-z30.